Dilettant 2014-2

Ringstedegnens Folkedanserforening (REF)

Dilettant 

En af REFs store aktiviteter er den årlige dilettantforestilling en lørdag-søndag omkring månedsskiftet januar/februar. De fleste dilettantskuespillere og hjælpere danser på aftenholdet, men ofte medvirker der også spillemænd, ægtefæller, tidligere medlemmer oa.

Dilettanten er blevet en årlig tradition, som mange ser hen til - ikke mindst de medvirkende.

Dilettantspillerne i 2014 med sufflør th.

Efter nytår vil du kunne læse om den kommende forestilling, som spilles Lørdag den 31.1.2015 kl. 19 og Søndag den 1.2.2015 kl. 14 i Anlægspavillonen.

Læs om tidligere forestillinger, herunder nogle med fotogalleri:

Handling:

Gårdejer Peter Petersens kone Anmaj er godt træt af at skulle have sin svigerinde Lisbeth boende. Svigerinden har tjent på gården i 40 år uden at få andet end logi, værelse og kosten.

Anmaj mener nu at kunne bruge værelset til forstue, og svigerinden ville være bedst tjent med at komme på plejehjem. Dette er Lisbeth ikke enig i, og hendes ven Jochum spørger, om der ikke findes noget testamente. Efter at have ledt lidt finder han det. Heri står, at ….. (afsløres under forestillingen)

Dilettantforestillingen opføres for folkedansere, ældrekluber og også gerne for andre foreninger. Holdet slutter som regel af med en god fest for alle de aktivt medvirkende.

Sådan øver vi:

Når efteråret kommer, finder "tovholderen” ud af, hvor mange medvirkende vi kan blive. Ud fra antal aktører bestilles der 4-6 manuskripter, så der er nogle at vælge imellem.

De medvirkende har gerne lært rollerne allerede efter den første måned. De næste 2 måneder bruges så til at spille op til hinanden, finpudse forestillingen, fremskaffe egnede kostumer, sceneudstyr og meget mere.

Forestillingen i sæson 2013/2014 hed En datter dukker op - et lystspil i 2 akter af Carl Mathiesen.

Dilettant-programmer fra 1984 og frem. Her kan du også se, hvilke forestillinger, vi har på DVD til udlån til REF-medlemmer

Forestilling 2013:

"Midde's mareridt"

Forestilling 2012:

"Hvem har bukserne på" 

Forestilling 2011:

"Halløj på Halmtorvet"

Medvirkende 2014:

Anmaj Pæsen (Petersen): Bente Staal Hansen

Pæ Pæsen (Peter Petersen): Torben Hansen

Lisbeth Petersen: Hanne Gravesen

Jochum: John Gravesen

Lone Smidt: Elva Olsen

Ole Smidt: Lars Weigmann

Sufflør: Grethe Holst

Sceneassistenter, Lys: Kjeld Kastrup og Leif Olsen

Scene, kostumer, sminke: De medvirkende

Lyd: Stor tak til hjælpen fra Teaterforeningen Impro-vis

Øvedag: Mandage kl. 19-22 i månederne november-januar. Tovholder: Torben Hansen, tlf. 2282 9223